презентації на тему реакції обміну між розчинами електролітів умови їх перебігу.йонні рівняння

Презентація на тему: Реакції обміну між розчинами електролітів, умови їх протікання. Завантажити презентацію. Отримати код. Play. 1 / 13. Скачати. Оскільки в розчині BaCl2, Na2 SO4 і NaCl перебувають у вигляді йонів, запишіть рівняння в йонній формі. Ba2+ + 2Cl− +2Na+ + SO24− → BaSO4↓ +2Na+ +2Cl− Розчинність BaSO4 настільки мала, що більша частина його в розчині перебуває у вигляді молекул BaSO4. Отже, у розчині протікає реакція зв’язування йонів Ba2+ і SO24−, що описується рівнянням: Ba2+ + SO24− → BaSO4↓. Слайд 6. Дослід 2 Для наступної реакції візьмемо розчин натрій гідроксиду (з фенолфталеїном) і додамо по краплях хлоридну кислоту до зникнення малинового забарвлення.


розкрити суть реакції йонного обміну; з’ясувати причини та умови їх протікання; навчитися складати повні та скороченні йонні рівняння реакцій;Реакціями йонного обміну називаються реакції, які відбуваються у водних розчинах електролітів, під час яких електроліти обмінюються йонами. Рівняння цих реакцій називають йонними.. Презентація на урок Хімія скачати. Слайд № 3. Реакції обміну між розчинами електролітів, умови їх перебігу. Йонні рівняння. Слайд № 4. Мета: розкрити суть реакції йонного обміну; з’ясувати причини та умови їх протікання; навчитися складати повні та скороченні йонні рівняння реакцій; Слайд № 5.


Реакції обміну між розчинами електролітів, умови їх перебігу. Йонні рівняння. Тема 1. РОЗЧИНИ. Підготувала: вчитель хімії Ковтунівського навчально-виховного комплексу Золотоніської районної ради Черкаської області. Озірна Інна Миколаївна. Prezentacii.com. План. Повне йонне рівняння – це рівняння, в якому замість хімічних формул електролітів записані йони, на які ці речовини дисоціюють у розчині. Скорочене йонне рівняння – це рівняння, що відображає утворення з йонів недисоційованого у воді продукту (продуктів) реакції. Запам’ятай! Повні та скорочені йонні рівняння пишуть на основі молекулярних з обов’язковим урахуванням коефіцієнтів! 2. Реакції обміну між розчинами електролітів з утворенням осаду.


Реакції у водних розчинах електролітів є реакціями між йонами і називаються йонними реакціями. При взаємодії електролітів сполучається тільки протилежно заряджені йони. Щоб зробити висновок про перебіг реакцій йонного обміну до кінця треба використати дані таблиці розчинності солей, основ і кислот у воді. Розглянемо реакцію утворення нерозчинної сполуки аргентум хлориду із натрій хлориду і аргентум нітрату. Рис. 26. Реакція йонного обміну з утворенням осаду BaSO4. Йонні реакції-реакції між йонами. Складаємо молекулярне рівняння реакції: BaCl2 + Na2SO4 = BaSO4↓ + 2NaCl. Записуємо повне йонне рівняння: Ba2+ + 2Cl– + 2Na+ + SO42– = BaSO4 + 2Na+ + 2Cl–.


План-конспект уроку на заявлену тему з мультимедійною підтримкою (медіапрезентація додається), мета якого – розглянути особливості реакції обміну між розчинами електролітів та умови її перебігу; поглибити вміння складати повні та скорочені йонно-молекулярні рівняння хімічних реакцій, удосконалювати навички проведення хімічних дослідів відповідно до правил техніки безпеки, розвивати експериментальні уміння та дослідницькі навички.


Тому, зливаючи розчини електролітів, реакція відбувається між йонами. Реакція йонного обміну між електролітами відбувається за рахунок взаємодії протилежно заряджених йонів з утворенням в основному малодисоційованих речовин. Треба зауважити, що реакція йонного обміну відбувається миттєво, як тільки ми зливаємо разом два розчини електроліту. З умовами перебігу даних реакцій познайомимося за допомогою таких дослідів: Дослід № 1. До розчину натрій гідроксиду додамо кілька крапель фенолфталеїну.


Сформувати поняття про сутність реакцій йонного обміну, удосконалювати вміння пояснювати суть процесу електролітичної дисоціації, навички складання рівнянь електролітичної дисоціації лугів, кислот, солей, встановлювати відмінність між електролітами й неелектролітами, сильними і слабкими електролітами, формувати вміння записувати реакції в молекулярній, повній та скороченій йонній формах, вдосконалювати техніку проведення хімічного експерименту; Розвивально-корекційна. Які речовини належать до електролітів? Що відбувається з електролітами в розчинах? Поясніть суть процесу електролітичної дисоціації Який механізм електролітичної дисоціації? Чому дані речовини відносять до електролітів?


Реакції обміну у розчинах електролітів, умови їх перебігу. Йонні рівняння. • Реакції обміну між електролітами у розчинах відбуваються за участю йонів - частинок, які реально існують у розчинах солей, лугів і кислот. Такі реакції називають йонними, а рівняння цих реакцій - йонними рівняннями. Уточнімо: йонними рівняннями можуть бути зображені будь-які реакції, що відбуваються за участю електролітів у розчинах. Аби скласти рівняння цієї реакції у йонній формі, слід зважити на те, що електроліти у розчині дисоціюють на йони. За таблицею «Розчинність кислот, основ і солей у воді» (див. додаток) визначмо, які з-поміж реагентів є сильними електролітами.


Мета: А) формувати ключові і предметні компетенції: 1-спілкування державною мовою - використовувати в мовленні хімічні терміни, поняття, символи, сучасну українську наукову термінологію і номенклатуру, аргументовано описувати хід і умови проведення хімічного експерименту, обговорювати результати дослідження і робити висновки.


Вивчення нового матеріалу 1. Реакції йонного обміну та умови їх перебігу Бесіда f f 1. Які частинки містяться в розчинах електролітів? 2. Які йони містяться в розчинах усіх кислот? усіх основ? 3. Чи залежать властивості розчинів від іонів, які в них містяться? Наведіть приклади. 4. Якщо в розчинах відбуваються реакції обміну, то які частинки беруть участь у цих реакціях? 5. Як можна показати цю особливість у назві реакцій? Отже, в розчинах електролітів відбуваються реакції йонного обміну, або йонні реакції. Пояснимо перебіг цих реакцій із позиції теорії електролітичної ди-соціації.


Чому? Які умови перебігу реакцій йонного обміну до кінця? IV. Мотивація навчальної діяльності, повідомлення теми та мети уроку. - Як ви гадаєте, що спільного між реакціями: А) NaOH + HCl= та Са(ОН)2 + HNO3=. Б) CuSO4 + Вa(OH)2= та Н2SO4 + ВaCl2 =. Лабораторний дослід № 2. Реакції обміну між розчинами електролітів, що відбуваються з випаданням осаду. І пробірка: додамо розчини купрум (ІІ) сульфату та натрій гідроксиду.


Реакції обміну між розчинами електролітів, умови їх протікання (презентація). Опубліковано: Проценко Ольга Пон, 2014-12-29 23:29. Матеріали до уроків. Презентації. Для наступної реакції візьмемо розчин натрій гідроксиду (з фенолфталеїном) і додамо по краплях хлоридну кислоту до зникнення малинового забарвлення. Ознака реакції — зникнення забарвлення індикатора: HCl + NaOH ? NaCl +H2O. Йонні рівняння. Урок № 12 Реакції обміну між розчинами електролітів. Отримати сертифікат. За жанром.


• Складіть самостійно три рівняння реакцій йонного обміну між розчинами електролітів, коли задовольняються окремо всі три умови їх перебігу. Користуйтеся для складання йонних рівнянь таблицею розчинності кислот, основ, амфотерних гідроксидів і солей (див. другий форзац). Щоб набути досвіду дослідницької роботи, проведемо лабораторні досліди 2, 3, 4. Лабораторний дослід 2. Реакції обміну між електролітами у водних розчинах, що супроводжуються випаданням осаду. Повторіть правила безпеки під час роботи з речовинами та лабораторним посудом і приладдям і суворо дотримуйтеся їх. Пригадайте умову та .


ТЕМА УРОКУ: "Реакції обміну між розчинами електролітів. Іонні рівняння". МЕТА УРОКУ: Розкрити суть реакцій йонного обміну, з'ясувати умови їх перебігу; навчити учнів складати повні та скорочені рівняння реакцій йонного обміну та . ІІІ. Повідомлення теми, мети уроку. Сьогодні ви починаєте знайомство з реакціями обміну між розчинами електролітів. На уроці ви: а) дізнаєтесь, у чому полягає суть реакцій та йонного обміну; б) з'ясуєте умови перебігу реакцій обміну; в) навчитеся складати рівняння реакцій в молекулярній, повній та скороченій йонних формах; г) складатимете молекулярні рівняння за скороченими йонними рівняннями. IV. Актуалізація знань.


Инфоурок › Химия ›Конспекты›Конспект уроку "Реакції обміну між розчинами електролітів". Конспект уроку "Реакції обміну між розчинами електролітів". Скачать материал. библиотека материалов. Презентация на тему "Кристаллы". 19.10.2016. 182.


Йонні рівняння. Велика кількість хімічних реакцій проходить у розчинах. У таких реакціях обміну найчастіше беруть участь солі, кислоти, основи. Але чимало солей, кислот й основ у розчинах дисоціюють на йони, отже реакції в розчинах відбуваються не між молекулами, а між йонами. Такі реакції називають йонними. Якщо хімічні реакції у водних розчинах електролітів відбуваються за участю йонів, то і хімічні рівняння, які відображають йонні реакції, слід записувати не лише в молекулярній, а й у йонній формі. Такі рівняння називають йонними рівняннями. Для складання йонних рівнянь спочатку записують м.


Мета уроку: – поглибити та закріпити знання учнів про електролітичну дисоціацію; повторити реакції обміну між розчинами електролітів; згадати умови перебігу реакцій між розчинами електролітів; продовжити формувати навички аналізу тексту задачі та складання рівнянь реакцій обміну між розчинами електролітів молекулярних, повних та скорочених йонних рівнянь . Презентація до уроку. Завантажити презентацію на диск. 5. 4.


Тема: Реакції обміну між розчинами електролітів. Мета: - вивчити реакції обміну на якісно новому – йонному рівні; - розглянути і вивчити умови перебігу реакцій йонного обміну до кінця; - формувати вміння та навички у складанні повних та скорочених йонних рівнянь реакцій; - розвивати вміння проводити експеримент, спостерігати за явищами, що при цьому відбуваються, робити узагальнюючі висновки. Обладнання та реактиви: мультимедійна презентація, таблиця “Розчини кислот, основ та солей у воді”, роздатковий матеріал; пробірки, розчини: натрій гідроксиду, купрум (ІІ) сульфату, барій хлориду, натрій .


Йонні рівняння. Підручник Хімія. ТЕМА 1. РОЗЧИНИ. § 11. Реакції обміну між розчинами електролітів, умови їх перебігу. Йонні рівняння. В начало. О компании. Команда. Правовая информация. Политика конфиденциальности.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ответы по башкирскому языку 3 класс давлетшина рабочая тетрадь

гдз по бурятскому языку 5 класс будаин гомбоев будаин

ответы на тест школа кассира детский мир