реферат на тему валютні відносини

Міжнародні валютні відносини є невід¢ємною складовою ланкою світової економіки. Їх функціонування й розвиток пов¢язані з обслуговуванням всього комплексу економічних зв¢язків, що складаються між окремими країнами, юридичними суб¢єктами ринку та приватними особами. Йдеться про обслуговування зовнішньої торгівлі, вивіз капіталу, надання позик і кредитів, нацково-технічний обмін, розвиток туризму, інші державні та приватні стосунки. Банк рефератов содержит более 364 тысяч рефератов, курсовых и дипломных работ, шпаргалок и докладов по различным дисциплинам: истории, психологии, экономике, менеджменту, философии, праву, экологии.


Валютні відносини — сукупність валютно-грошових і розрахунково-кредитних відносин у міжнародній сфері. Учасники валютних відносин: держави, міжнародні організації, юридичні особи, фізичні особи. Валютний курс — це співвідношення між грошовими одиницями двох країн, що використовується для обміну валют при здійсненні валютних та інших економічних операцій. Види валютних курсів.


Реферат. на тему: МІЖНАРОДНІ ВАЛЮТНІ ВІДНОСИНИ. Виконала: студентка групи Ф-2-09. Терещенко А.С. Еволюція світової валютної системи. Світова валютна система включає в себе сукупність національних валютних систем і міжнародних валютних відносин, у тому числі й обслуговуючих ці відносини наднаціональних валютних інститутів і організацій. Міжнародні валютні відносини є складовою частиною міжнародних економічних відносин, що виникають у процесі функціонування грошей у сфері економічного обороту між країнами. Світова валютна система пройшла довгий шлях свого розвитку. Вперше вона виникла в XIX ст.


Міжнародні валютні відносини – один із найбільш складних сфер економіки. У закономірності її й функціонування часом нелегко разработаться навіть фахівцю. Валютні відносини виникли внаслідок розвитку міжнародної торгівлі, яка породжує потреба у обміні національними валютами. Наприклад, американські експортери, продають товари мови у Франції, хочуть отримати них долари, а чи не франки, але й французькі імпортери американських товарів мають франки, а чи не долари. Це – проблема, яка вирішується лише з того, що французи змінюють на валютному ринку франки на долари. По суті, і є основна операція у відносинах.


Валютні відносини - це невід'ємний елемент сучасних ринкових зв'язків, тому вони регулюються такими чинниками як максимізація прибутку і конкуренція (попит і пропозиція). Тому для аналізу валютних ринків застосовна теорія ринкового попиту та пропозиції, заснована на законах конкуренції. Сутність підприємницької діяльності у валютній сфері полягає в торгівлі іноземною валютою, яка являє собою угоду купівлі-продажу однієї валюти на іншу або на національну валюту за заздалегідь встановленою ціною (валютному курсу). Торгівля валютою викликана необхідністю проводити різного роду платежі, .


Хоча валютні відносини викликані до життя передусім розвитком міжнародної торгівлі (переміщенням через національні кордону товарів і послуг), а також міжнародним рухом капіталу, вони володіють відносної самостійністю, яка в умовах глобальної економіки має тенденцію до зростання. Вплив валютних відносин на відтворення стає все більш відчутним. Значн. Реферат на тему: Міжнародні валютні відносини і валютна система. Реферат на тему: Міжнародні валютні відносини і валютний ринок. Реферат на тему: Міжнародні грошові одиниці. Історія виникнення. Реферат на тему: Поняття і сутність валютного ринку. Валютні операції. Реферат на тему: Міжнародні кредитно-розрахункові та Валютні Операції.


Поняття та види валюти. У цей момент національні гроші набувають форми валюти. Використання валюти для обслуговування зовнішньоекономічних відносин надає останнім специфічної форми валютних відносин. Залежно від економічного призначення валютних платежів у валютних відносинах можна виділити такі складові: міжнародні розрахунки за зовнішньоторговельними операціями; одержання і погашення різних видів міжнародних позичок; переміщення валюти при здійсненні зовнішніх інвестицій; переміщення валюти при наданні економічної і технічної.


Тут найдется полное раскрытие темы -Валютний ринок і валютні системи, Загружено: 2014-07-07. Валютний ринок і валютні системи. Вид работы: Реферат. Предмет: Финансы, деньги, кредит. Найважливішим елементом міжнародних валютних відносин виступає валютна система. Розрізняють національну та світову валютні системи. Світова валютна система розвивається на регіональному та глобальному (світовому) рівнях. І у свою чергу регіональні, світові та національні валютні системи активно взаємодіють між собою, утворюючи єдину цілісну систему міжнародних економічних відносин.


6 (06 Фіксовані валютні курси 46. 6 (07 ВАЛЮТНА інтервенції на валютному ринку 48. 6 (08 МЕХАНІЗМ "валютних інтервенцій" 49. 6 (09 Стерилізація 51. У моєї курсової на тему - «Міжнародні валютно-кредитні відносини»вивчаються деякі аспекти даних відносин у плані взаємодопомоги одногодержави іншій. Особлива увага приділяється сучасної валютноїсистемі, яка є невід'ємним компонентом усього комплексу міжнароднихекономічних, а тим паче, валютно-кредитних відносин. Застосування методу системного підходу в даній курсової визначаєнаступні її завдання . Реферат Банк. Рефераты. Бесплатные рефераты. Рефераты. Банк рефератов.


Міжнародні валютні відносини - це форма економічних відносин між країнами, міжнародними фінансово-кредитними організаціями та юридичними особами з приводу функціонування грошей, валюти; це інтернаціональна система грошових відносин. В широкому розумінні поняття "валюта" означає грошову одиницю, що використовується у функціях світових грошей, тобто як міжнародна розрахункова одиниця, засіб обігу і платежу.


Реферат з дисципліни «Гроші й кредит» на тему: «Міжнародний валютний фонд і його відносини з Україною». Підготувала: студентка групи МЗД-09-2 Переверзєва Аліна Перевірила: доц.., к.е.н. Шепілова В.Г. Донецьк-2011 ВСТУП Наслідки глобальної економічної кризи, що розпочалася у 2008 році, все ще відіграють значну роль в національній економіці України. Слід зазначити, що Україна виявилася однією з найменш підготовлених до кризи світових держав і тому зазнала значних збитків. Це обумовило її тісне співробітництво з Міжнародним валютним фондом (далі – МВФ) й участь у програмах короткострокового фінан.


Українські реферати » Міжнародні відносини » Реферат Міжнародна фінансова система. Флеш игры онлайн. Міністерство освіти України. Київський національний торговельно-економічний університет. КУРСОВА РОБОТА. на тему: Тема. Виконав: Керівник . Розвиток міжнародних валютних відносин. 1.1. Національна та світова валютні системи.


Міжнародні валютні відносини - сукупність валютно-грошових і розрахунково-кредитних зв’язків у світогосподарській сфері, які виникають у процесі. Тема: №6, Світова валютна система. Кількість сторінок: 70. Дата виконання: 2005. Міжнародні валютні відносини - сукупність валютно-грошових і розрахунково-кредитних зв’язків у світогосподарській сфері, які виникають у процесі взаємного обміну результатами діяльності національних господарств. Найважливішим елементом міжнародних валютних відносин виступає: Валютна система – Форма організації міжнародних грошових відносин; сукупність правил та механізмів, що забезпечують співвідношення між валютами.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ответы по башкирскому языку 3 класс давлетшина рабочая тетрадь

гдз по бурятскому языку 5 класс будаин гомбоев будаин

ответы на тест школа кассира детский мир