свято рідної мови

Свято рідної мови. Конспект на урок Виховна робота скачати. Мета: поглибити знання учнів про рідну мову, збагнути її значення в житті українського народу; вдосконалювати мовну культуру учнів, збагачувати їх словниковий запас; виховувати любов і шанобливе ставлення до рідної мови. Зала святково прибрана рушниками. На фронтальній стіні портрети класиків української літератури. Під ними вислови про мову. Мужай, прекрасна наша мово. Серед прекрасних братніх мов!


Свято рідної мови,отієї,що вперше забриніла у глибинах нашої історії ,в літописах зазоріла. Ведучий:Українська мова за кількістю людей,які розмовляють нею,посідає у світі 15 місце. Вчитель:Багата і милозвучна наша рідна українська мова . Вона – найпрекрасніше диво,скарбниця,в якій зберігається історія нашого народу,його душа,культура. Відомий поет Іван Бунін сказав: Гробниця,кості й мумії мовчать.


Міжнародне свято, День рідної мови, святкується щорічно 21 лютого. Розповідаємо, як виникла ідея його створення, а також цікаві факти про українську мову. В кінці — додали вислови відомих людей про мову, які точно надихнуть вас до глибшого її вивчення. Ідея створення Дня рідної мови. 21 лютого всі країни світу святкують День рідної мови. Це свято започаткували у 1999 році, а святкують з 2000, тож йому вже 20 років.


Формувати шанобливе ставленя до рідної мови, рідного слова, бажання берегти і розвивати українську мову. Виховувати почуття гордості за Україну, її народ та українську мову. Обладнання: музичний супровід, інформаційні картки, портрет Т. Г. Шевченка, українські вишивані рушники. Вчитель: Любі діти, шановні вчителі, гості! . Але ж у нас сьогодні свято, тож доречний тут і жарт. Учень. (читає гумореску П. Глазового «Кухлик»). (учні виконують жартівливу українську народну пісню). Вчитель.


Свято рідної мови. Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть! Hits: 5956. Свято рідної мови. Hits: 14732. День писемності та мови. Hits: 9316. Мово рідна! Літературно-музична композиція. Hits: 13038. Вікторина до Дня писемності та мови. Hits: 10535. Свято рідної мови для старшокласників. Hits: 8810. Мова рідна - найдорожчий скарб. Hits: 6000. Моя мова солов'їна. Hits: 7698. Сторінка-веселинка.


Свято рідної мови. Мета. Розширити і поглибити знання дітей про мову. Показати її багатство, мелодійність, красу. Розвивати виразне мовлення, уяву, мислення, образну пам'ять. Збагачувати словниковий запас. Виховувати любов до рідної мови, рідної землі, художнього слова, пісні, повагу до батьків. (Клас святково прибраний. На дошці плакат «Свято мови», розвішані рушники, на столах розкладені українські вишиванки.) Учитель. Шановні гості, друзі!


Учитель. Сьогодні у нас свято рідної мови. Прислухайтесь, любі діти, до цих звуків. (Звучить у запису гавкання собак, нявкання котика, мукання корови і т. д.) Ви впізнаєте, чиї це звуки? . Мова — це велике досягнення людства. Вона у кожного народу своя, тому ми, не знаючи чужої мови, можемо і не зрозуміти, про що людина говорить. І дуже важливо для людського спілкування добре знати мови інших народів, але найперше досконало потрібно знати свою рідну мову.


Свято рідної мови. Мета. Розширити і поглибити знання дітей про мову. Показати її багатство, мелодійність, красу. Розвивати виразне мовлення, уяву, мислення, образну пам'ять. Збагачувати словниковий запас. Виховувати любов до рідної мови, рідної землі, художнього слова, пісні, повагу до батьків. (Клас святково прибраний. На дошці плакат «Свято мови», розвішані рушники, на столах розкладені українські вишиванки.) Учитель. Шановні гості, друзі!


Свято про рідну українську мову. Розкрито її красу, мелодійність, багатство. Показано, яких утисків зазнавала українська мова впродовж десятиліть. Автор: Коземчук Ольга Юліанівна. Навчальний заклад: Колиндянська ЗОШ І-ІІІ ст. Чортківського р-ну Тернопільської обл., вчитель початкових класів. Тема: Свято рідної мови. Спрямування: 1-4 клас. Тема: Свято рідної мови.


Виховний захід допоможе вчителям провести Міжнародний день рідної мови у цікавій формі. Діти дізнаються про історію виникнення цього свята, почують цікаві факти про українську мову, а також, беручи участь у брейн-ринзі, пригадають фразеологізми, прислів'я, відгадають шаради та складуть вірш із розгаданих ребусів. Всі предмети Алгебра Біологія Географія Геометрія Екологія Економіка Зарубіжна література Іноземна мова Інформатика Інший Історія.


21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно увійшло тільки у 1999 році. І в Україні це свято також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть. Де і коли народилася традиція Міжнародного дня рідної мови? Ведучий. Історія свята, на жаль, має дуже трагічне начало.


Міжнародне свято рідної мови мало послугувати захисту мови як культурної спадщини кожної окремої національності, кожної народності на нашій планеті. Історія свята, на превеликий жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року у Бангладеш пакистанська влада жорстоко придушила демонстрацію людей, які виражали свій протест проти урядової заборони на використання в країні своєї рідної — бенгальської, мови.


Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями. ІІ ведучий. Мово моя українська, Батьківська, материнська, Я знаю тебе не вивчену –. ІІ сторінку нашого свята ми присвятили творчості українських поетів і гумористів. ІІ ведучий. «Народна поезія України – апофеоз краси.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ответы по башкирскому языку 3 класс давлетшина рабочая тетрадь

гдз по бурятскому языку 5 класс будаин гомбоев будаин

ответы на тест школа кассира детский мир